hvem er vi
hva gjør vi

Hvem vi er

Ski havfiskeklubb ble stiftet i 1971 av noen gode venner som ønsket å gjøre litt mer ut av sin interesse. Det var en vennekrets som likte å fiske samtidig som de la stor vekt på sosialt samvær.

Tidlig på 80-tallet bestemte styret seg for å dra i gang en vervekampanje da de ønsket å bli noe større. Dette resulterte i 24 nye medlemmer. Klubben gikk fra å være liten til middels stor.

Samtidig bestemte klubben/styret seg også for at de ikke ønsket å være en ren konkurranseklubb. Dette ved at de begynte å arrangere klubbturer i Oslo-fjorden hvor det sosiale var like viktig som selve fiske.

napp på stanga i ski havfiskeklubb
stolt fisker i ski havfiskeklubb

Havfiske

Hva er forskjellen på havfiske og andre former for fiske?

Det ligger litt i navnet, at det fiskes fra stillestående båt hvor snørene står rett ned i vannet. Dybden som det fiskes på er fra 5 meter til 400/600 meter på det mest ekstreme. Det mest vanlige er å fiske på dybder mellom 25 og 100 meter.

Utstyr

Er dette en dyr hobby?

Vel, det er ikke til å legge skjul på at det koster litt å komme i gang, men når du har kjøpt stang og snelle har du det i 10-20-30 år slik at det på sikt er en billig hobby.

I tillegg til stang/snelle/snøre trenger du noen kroker og atraktorer. Når det gjelder utstyr kan det lønne seg å spørre en erfaren fisker før du kjøper da det finnes mye bra på markedet, men dessverre også noe dårlig.

fiske fra båt i ski havfiskeklubb
stolt fisker i ski havfiskeklubb

Klubben

Ski havfiskeklubb er i dag en veldrevet klubb, noe den for øvrig har vært helt siden starten. Klubben har nå litt over 40 medlemmer fra 10 til over 80 år (nedre aldersgrense er 10 år). Medlemstallet har vært forholdsvis stabilt i mange år.

Ski havfiskeklubb er medlem av Norges havfiskeforbund (NHF). NHF har ca 30 medlemsklubber fra hele Norge. De fleste av disse klubbene arrangerer fiske-festivaler som er åpne for alle medlemmene i samtlige klubber. Meld deg på gjennom egen klubb, betal festivalavgiften og reis. Når du kommer fram blir du møtt av arrangørklubben og gode havfiskevenner. Båtene ligger inntil brygga og bare venter på å ta deg med ut på havet.
Det er bare å ta en kikk på Norges-kartet så ser en med en gang at her er det mange spennende plasser for oss havfiskere.

I tillegg arrangerer Ski havfiskeklubb et antall (ca 8) klubbturer som går ut fra Drøbak. Det har noen ganger blitt arrangert klubbtur fra andre steder, men da vil det bli annonsert i tid. Klubbturene og noen utvalgte festivaler danner grunnlaget for å kåre årets klubbmester. Ski havfiskeklubb / Norges havfiskeforbund er et konkurransebasert system, men det er ikke noe problem å være med uten å hive seg med på konkurransejaget. Alle som blir med får en fin tur på havet og hva man vil gjøre ut av det bestemmer en selv.

Hva får du igjen for å bli med?

Du får tilgang til et flott miljø med mange entusiastiske fiskere. Du har ca 30 festivaler og ca 8 klubbturer som du kan melde deg på. Ski havfiskeklubb har også de siste årene arrangert turer til Langesund, Ålesund og Frøya.

fiske fra båt i ski havfiskeklubb
stolt fisker i ski havfiskeklubb

Sikkerhet

Ski havfiskeklubb og Norges havfiskeforbund følger selvfølgelig gjeldende regler. Alle fiskere skal ha med seg godkjent flyteplagg for å få lov til å bli med ut i båten. Det gledelige er at fiskerne ikke bare har med seg godkjent flyteplagg, men nesten alle har det også på seg.

Når det gjelder båter brukes det gode fiske-båter med erfarne båtførere som kjenner farvannet godt. Både arrangør og båtfører lytter til værmeldingen og før båtene går ut blr det vurdert hvor det er trygt å gå i forhold til dagens værmelding.

På mange festivaler er fiskeområdene innskrenket p.g.a. været. Sikkerheten kommer alltid først. Selv om vi elsker havfiskesporten, leker vi ikke med sikkerheten.

Skitt fiske!

Skroll til toppen