Vår historie

Klubben ble startet 30 november 1971 av en rekke ildsjeler fra Ski og omegn. Det var en vennekrets som likte å fiske samtidig som de la stor vekt på det sosiale samvær. De var faktisk 7 damer og 6 menn. Første ledere var Egil og Ragnhild Løland. De første årene deltok de stort sett på fisketurer i Oslofjorden, senere ble Haugesund og Stavanger populære områder.

napp på stanga i ski havfiskeklubb
stolt fisker i ski havfiskeklubb

Aktiviteten med møter var stort sett i Ski hvor de fleste bodde. I 1978 -79 ble det flere medlemmer og i 82 gikk de ut med en annonse i ØB hvor vi fikk mange nye medlemmer. Det ble nå en meget aktiv klubb med turer og deltakelser på festivaler over store deler av Norge. Thorstein Schou, Bjørn Fredriksen, Arne Otnes og Svein Windsvold ble nå den drivende kraft i klubben de neste 10 – 15 årene. Det var regelmessige møter i Ski og klubben økte fra 20 til 60 – 70 medlemmer på slutten av 90 tallet. Deltaker på mange festivaler fra Sør-øya, Harstad, Andenes, Lofoten, Haugesund, Stavanger og Oslofjorden. Mange ble vinnere av festivaler og reiste land og strand rundt om sommeren. Klubbturer fra Drøbak kom i stand i 1985 – 6 hvor vi fikk faste båter som Kvelding og Torøy, ofte med 20- 24 deltakere. Det var mye fisk i fjorden på den tiden så vi kom alltid inn med mye hvitting, torsk, vassild, hyse og sei. Fiske var på den tiden mest i Vestfjorden før det på slutten av 90 tallet dro på Mølla.

 

Ski HK var tidlig ute med å arrangere egne festivaler fra Drøbak, 1986 var den første, siden har vi hatt flere NM arrangementer med stor deltakelse opp mot 250 deltakere. Vi var flinke til å fiske med tynnline i mange år. Fra 1987 og frem til 2005 hadde vi Tynnline-NM vinner i forskjellige klasser. Vi fikk også vinnere av Norgescupen i flere år.

fiske fra båt i ski havfiskeklubb
stolt fisker i ski havfiskeklubb

Merdø ble en meget populær plass å reise til på høst-tur. Dette startet i 1988 da to av medlemmene, Jarle Jacobsen og Willas Dreyer som da arbeidet i Televerket som eide stedet fikk leid det til Ski HK. Mange fine turer med alt fra storm til vindstille. Krabbefiske ble startet av Geir Sørli og Sven-Ole Nøttveit i spissen. Disse to preget også styret i mange år. På våren var vi på Longva utenfor Ålesund i flere år, her var det meget bra torskefiske. Mange av klubbens medlemmer reiste opp og fikk mye pen fisk opp mot 15kg.

Fra 95 – 2005 hadde klubben 90 – 100 medlemmer og var en av landets mest aktive. Mange juniorer og damer i tillegg til herrene var aktive. Vi var også utgiver av «Havfiskeren» i flere år som Arne Otnes, Sven-Ole Nøttveit og Fred Mørstad satt sammen. På det meste var vi oppe i 2000 blader pr. 2 mdr. som ble sendt over hele landet til NHF medlemmer. Fred Mørstad var også leder i NHF i fra 1989 – 95.

I dag er klubben fortsatt en av landets mest aktive, med turer til Ålesund, Titran, Lofoten, Sørøya og havfiskefestivaler rundt om i Morge. Senere år har Engelsviken, Drøbak, Holmestrand og Sponvika vært populære.

Som følge av situasjonen i Oslofjorden og ønske om bredere fiskemuligheter har klubben valgt å fornye seg med en ny organisering. Vi ønsker gamle og nye medlemmer velkomne til rå fiskeopplevelser i NAPP SPORTSFISKEKLUBB. SKITT FISKE!

Skroll til toppen